Anna Johansson, sopran - Sången kommer alltid från hjärtat
RSS

Senaste inläggen

Julen är snart här!
Som att sitta på en öde ö
Konsert med Bryn Terfel
Annas första blogginlägg ;-)

Kategorier

Bakning
Trondheim
drivs av

Min blogg

Trondheim

Som att sitta på en öde ö

Min iPhone har beslutat sig för att sluta fungera!! Den slår bara av och på sig hela tiden och finner aldrig något nätverk. var inne på Teliabutiken igår och de konstaterade att det skulle kosta ca 2500 kr att laga den, så det blir ju inte aktuellt. Har nu gjort ett sista laddningsförsök men den vägrar att komma igång igen så det bli att gå till Teliabutiken på måndag och förhandla om en ny mobil, kanske en iPhone 4 eller 4s. Så nu måste jag fortast möjligt få svar av någon smart person hur jag ska kunna rädda så mycket som möjligt av den information som jag har på mobilen...

Jaja, det är ju inte riktigt världens undergång, men det känns faktiskt som om man sitter på en öde ö när ens iPhone slutar att fungera!! Kommer på mig själv enormt många gånger om dagen i situationer som jag är i behov av min älskade iPhone, eller att jag inte får spela Wordfeud, men framförallt att jag inte är nåbar!! Man får verkligen ett perspektiv på hur beroende man har gjort sig av denna uppfinning...

Men mitt uppe i allt detta så är livet inte alls så illa ;-) Jag är äntligen hemma efter en underbar vistelse i Trondheim. De musikaliska upplevelserna där har varit fantastiska!! Puccinis Turandot var TSO:s största satsning och den var helt magisk att få vara med om, inte minst för att min kostym var rosa/svart/guld färgad i tjockt sidentyg <3

Minns också tillbaka med värme på den konsert vi hade på Erkebispesgården i närheten av Nidarosdomen med Andrew Parrott. Vilken underbar dirigent han är, jag kunde inte låta bli att le under hela konserten, det var så härligt och lätt att göra musik tillsammans med honom. Hoppas att jag snart får tillfälle att samarbeta med honom igen!!

Nu skall jag belöna mig med en kopp kaffe och sedan börja förbereda mig för boxas med en väninna senare idag! Glädjer mig till att få ur mig massor med iPhone-frustration ;-) 

Kram till er alla!!

Konsert med Bryn Terfel

Är nu tillbaka i Värnamo efter en alldeles underbar vecka i Trondheim. Det var fantastiskt att få träffa mina fina vänner och kollegor och få sjunga tillsammans med dem igen.
Jag ankom till Trondheim på måndag morgon kl 07.00 (efter 16 timmar sittandes på tåg...) och kl 16 var det dags för första repetitionen,jag kände mig inte i toppform, men det gick över förväntan eftersom det var så kul repertoar vi skulle gå igenom :) Bland annat så gick vi igenom "häxkören" från Verdis Macbeth Che faceste? Dite su!, det känns som om att den ska gå i 180 km/h, så det gäller att ha tungan rätt i mun *hihi*.
Trondheim bjöd på klart och kallt väder, en dag var det -17 grader, men därmed också mycket sol!! Så det blev många promenader runtom i byn i det underbara vädret :)

Övningarna inför konserterna gick riktigt bra och alla verkade vara laddade inför uppgiften att få sjunga tillsammans med herr Terfel. På torsdagen anlände han och alla förväntningar om att få höra en himmelsk basbarytonröst införlivades och mer därtill. En röst med sådan placering och sådan värme är det ont om!! Jag blev alldeles knäsvag när han började sjunga och det kändes inte som om jag var ensam om att bli påverkad av denna magiska röst, alla verkade prestera på sitt bästa eftersom han hade sådan musikalisk utstrålning som trollband alla som var i samma rum!!
Han var så nöjd med oss att han ville ha med oss på resten av turnén, så vi sa att det bara var att ringa så skulle vi ställa upp ;)

Konserten på fredagen blev helt magisk, såklart ;) Publiken var helt vild, applåder i massor och man ropade "Bravo, bravo" redan efter första numret.

Jag är verkligen stolt och glad över att ha fått tillfälle att sjunga med en sådan underbar artist, han utstrålar en sådan fantastisk musikalitet och är så självklar i sitt musikaliska uttryck men också i hela sitt sätt att vara. Så när man får en kram av denne man och han säger "Bye, bye, my darling" så blir man först röd som en tomat i ansiktet men sedan blir man alldeles varm i hjärtat och resten av kvällen tillbringar man på rosa och fluffiga moln!!
Så Tack än en gång kära Trondheim för en underbar vecka med magisk musik och för att ni norrmän är så flotta människor, är så glad i dere <3 <3 <3Kärlek till er alla!!
Site Builder drivs av  Vistaprint