Anna Johansson, sopran - Sången kommer alltid från hjärtat
RSS

Senaste inläggen

Julen är snart här!
Som att sitta på en öde ö
Konsert med Bryn Terfel
Annas första blogginlägg ;-)

Kategorier

Bakning
Trondheim
drivs av

Min blogg

Konsert med Bryn Terfel

Är nu tillbaka i Värnamo efter en alldeles underbar vecka i Trondheim. Det var fantastiskt att få träffa mina fina vänner och kollegor och få sjunga tillsammans med dem igen.
Jag ankom till Trondheim på måndag morgon kl 07.00 (efter 16 timmar sittandes på tåg...) och kl 16 var det dags för första repetitionen,jag kände mig inte i toppform, men det gick över förväntan eftersom det var så kul repertoar vi skulle gå igenom :) Bland annat så gick vi igenom "häxkören" från Verdis Macbeth Che faceste? Dite su!, det känns som om att den ska gå i 180 km/h, så det gäller att ha tungan rätt i mun *hihi*.
Trondheim bjöd på klart och kallt väder, en dag var det -17 grader, men därmed också mycket sol!! Så det blev många promenader runtom i byn i det underbara vädret :)

Övningarna inför konserterna gick riktigt bra och alla verkade vara laddade inför uppgiften att få sjunga tillsammans med herr Terfel. På torsdagen anlände han och alla förväntningar om att få höra en himmelsk basbarytonröst införlivades och mer därtill. En röst med sådan placering och sådan värme är det ont om!! Jag blev alldeles knäsvag när han började sjunga och det kändes inte som om jag var ensam om att bli påverkad av denna magiska röst, alla verkade prestera på sitt bästa eftersom han hade sådan musikalisk utstrålning som trollband alla som var i samma rum!!
Han var så nöjd med oss att han ville ha med oss på resten av turnén, så vi sa att det bara var att ringa så skulle vi ställa upp ;)

Konserten på fredagen blev helt magisk, såklart ;) Publiken var helt vild, applåder i massor och man ropade "Bravo, bravo" redan efter första numret.

Jag är verkligen stolt och glad över att ha fått tillfälle att sjunga med en sådan underbar artist, han utstrålar en sådan fantastisk musikalitet och är så självklar i sitt musikaliska uttryck men också i hela sitt sätt att vara. Så när man får en kram av denne man och han säger "Bye, bye, my darling" så blir man först röd som en tomat i ansiktet men sedan blir man alldeles varm i hjärtat och resten av kvällen tillbringar man på rosa och fluffiga moln!!
Så Tack än en gång kära Trondheim för en underbar vecka med magisk musik och för att ni norrmän är så flotta människor, är så glad i dere <3 <3 <3Kärlek till er alla!!